TimeXtender Basis training

Tweedaagse TimeXtender training

Je leert in 2 dagen de basis van het TimeXtender Data Management Platform. Tijdens de cursus bouwt je jouw eerste Data Warehouse in TimeXtender. Je begint met het ontsluiten van data in de Operational Data Exchange en gaat verder met het modelleren van complexe data in het Modern Data Warehouse. Daarna kijken we naar het leveren van relevante, beheerde datasets in de semantische laag. Dit alles wordt bereikt door gebruik te maken van de low-code/no-code gebruikersinterface.

De training is praktisch ingesteld: een combinatie van theorie, demonstraties en vooral zelf-doen.

Alles over jouw training

Compleet overzicht trainingsinformatie

In onderstaande tabbladen vind je alle informatie over de training. Heb je na het lezen van de informatie nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Wat je leert tijdens de training

Na afronden van de training ben je in staat om de volgende opdrachten uit te voeren.

Je leert in 2 dagen de basis van het TimeXtender Data Management Platform. Tijdens de cursus bouwt je jouw eerste Data Warehouse in TimeXtender. Je begint met het ontsluiten van data in de Operational Data Exchange en gaat verder met het modelleren van complexe data in het Modern Data Warehouse. Daarna kijken we naar het leveren van relevante, beheerde datasets in de semantische laag. Dit alles wordt bereikt door gebruik te maken van de low-code/no-code gebruikersinterface.

Programma training (2 dagen)

Het programma van de training ziet er als volgt uit:

 • Hoe gebruik ik ingebouwde connectoren en hoe regel ik de toegang tot alle relevante gegevens en gegevensbronnen en breng ik dat naar één omgeving.
 • Het werken met de gegevensbeveiliging en data integriteit door een effectief model voor gegevensbeheer en hiermee dus het onderhouden en beveiligen van privacy gevoelige data. Het inrichten dan “AVG data compliance” binnen uw organisatie.
 • Het modelleren van gegevens daarmee toegang tot zinvolle en betrouwbare gegevens.
 • Het voorkomen van problemen met de datakwaliteit, door data management en de feedback loops (al dan niet geautomatiseerd) in te richten.
 • Beheren van data met Metadata Secure Compliance van TimeXtender en het redeneren vanuit één versie van de waarheid d.m.v. het hanteren van eenduidige definities en terminologieën.
 • Documentatie genereren, het direct aanmaken van real-time informatie over welke gegevens, de locatie van de gegevens, het gebruik en de gebruiksrechten van de gegevens van een organisatie en daarmee de AVG data compliancy.
 • Het kunnen traceren van al jouw gegevens met behulp van data linage, waarmee visueel de gegevens en de transformaties van de gegevens aangetoond kan worden zodat je m.b.v. impactanalyses snel kunt aangeven (geautomatiseerd) waar en welke gegevens aangepast dienen te worden.
 • Het optimaliseren van jouw omgeving denk hierbij aan het vereenvoudigen van snellere laadtijden of door partieel te laden of alleen gewijzigde gegevens in te laden.
 • Het verzamelen en opbouwen van de historische gegevens op. Het bijhouden van wijzigingen voor tabellen, of verzamel door het stapelen van data wanneer en hoe gegevens in de loop der tijd veranderd zijn.
 • Hoe je jouw omgeving op eenvoudige wijze kunt migreren naar Azure (Azure Data Lake, Azure Managed Instance of Azure SQL DB)
 • Het genereren gegevensmodellen over specifieke informatieonderdelen (HR, verkopen, facilitair etc.) met behulp van de semantische laag van TimeXtender.

Benodigde voorkennis

Voor het volgen van de training is geen specifieke voorkennis noodzakelijk. Enige ervaring met SQL is wel handig.

Kosten training

De kosten van de training bedragen € 695,- per persoon per dag excl. BTW

Locatie training

2Foqus heeft twee trainingslocaties. De meeste trainingen worden in Breda gegeven. Ook is het mogelijk dat een training in Apeldoorn wordt gegeven.

Op het inschrijvingsformulier staan de exacte data en locatie van de training aangegeven.

Trainingslocatie Breda

2Foqus
Sprundelsebaan 47
4838 GM Breda

Trainingslocatie Apeldoorn

2Foqus
Oude Apeldoornseweg 41-45
7333 NR Apeldoorn

Incompany training

Volg de training samen met je team of collega’s op een datum en locatie naar keuze! Het programma wordt aangepast aan jullie persoonlijke wensen of zelfs volledig op maat gemaakt. Interesse? Neem contact op voor meer informatie.

Praktisch

Onderstaand nog even de laatste praktische informatie.

 • Trainingstijden: 10.00 – 16.30 uur, inloop 09.45 uur.
 • Neem je eigen laptop mee.
 • Studiemateriaal ontvang je tijdens de training.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 personen.
 • Koffie/Thee en lunch inbegrepen.

Overig

Het is mogelijk tot twee dagen tot aan de workshop/training in te schrijven via deze link. Mocht je alsnog willen deelnemen? Graag even bellen met de vraag of het doorgaat! Wellicht is er nog een plekje voor je beschikbaar!

Mochten er maar 2 deelnemers zijn voor de workshop/training, dan gaat hij niet door en zullen we hem doorschuiven naar een later moment. Hierover ontvang je uiterlijk een week voorafgaand aan de training een bericht.

Andere Qlik trainingen

Wil je andere Qlik trainingen volgen, kijk dan eens bij onderstaande trainingen.

Meld je nu aan voor TimeXtender Basis training

Inschrijven training

Wil je deelnemen aan de training, vul het onderstaande formulier in om je aan te melden. Wanneer je dat wil, kan je ook gelijk andere collega’s voor de training inschrijven. Vink hiervoor de optie ‘Ja, ik wil graag meer collega’s inschrijven’ op het inschrijfformulier aan.

Trainingen van topkwaliteit

Bij de 2Foqus Academy staat kwaliteit voorop. We besteden veel tijd en aandacht aan ons lesmateriaal en werken uitsluitend met ervaren trainers. Dit is wat je van onze trainingen kan verwachten.

 • Ervaren trainers met praktijkkennis
 • Online leeromgeving met lesmateriaal
 • Deelnemers ontvangen Certificaat van deelname
 • Volop aandacht door kleine groepen
 • Onze trainingen scoren gemiddeld 8,6
Onze trainers staan voor je klaar!

Bas Hopstaken

Trainer, Data & Analytics Consultant

Devin Tiemens 2Foqus

Devin Tiemens

Trainer, Data & Analytics Consultant

erik de vries

Erik de Vries

Trainer, Data & Analytics Consultant

Ook interessant
Recente reacties
  Archieven
  Categorieën
  • Geen categorieën
  Ads