Data Literacy Trainingen

Data is van onschatbare waarde voor jouw organisatie. Maar alleen als de mensen binnen je organisatie het vermogen hebben om gegevens te lezen, schrijven en hierover te communiceren. Dit noemen we Data Literacy, of in het Nederlands datageletterdheid.

Data Literacy is een onmisbare (kern)competentie voor elke manager, teamleider en medewerker. Veel bedrijven willen innoveren op het gebied van Data en Analytics. Verschillende toolsets worden hiervoor aangeschaft en uitgerold. Helaas valt daarna het rendement vaak tegen doordat medewerkers niet weten hoe ze de verkregen data kunnen lezen, combineren en toepassen. En juist daarom is Data Literacy zo belangrijk!

Bij de inzet van data in de bedrijfsvoering moeten allereerst keuzes gemaakt worden. Wat zijn de strategische doelstellingen? Wat is de zogenaamde data visie? Welke data gaat gebruikt worden en wat wordt ermee gedaan om de doelstellingen te behalen? Om hier meer inzicht in te krijgen hebben wij onderstaande Data Literacy Trainingen ontwikkeld.

“DATA WILL BLOW YOUR MIND…

…maar dan moet je het wel begrijpen”

We nemen je mee in de belangrijkste concepten bij het bouwen van een datamodel of datawarehouse. Wanneer maak je welke keuze en waarom maak je die?

Wat is Data Literacy en waarom is het zo belangrijk? We nemen je mee aan de hand van een groot aantal praktijkvoorbeelden.

Webinar Data Literacy

Data Literacy, wat is dat nu precies? Hoe maak je nu daadwerkelijk die eerste of juist die volgende stap in datagedreven werken? Bekijk de on demand webinar en kom erachter hoe je met een gedegen Data Literacy-strategie aan de slag kan!

Ontdek het belang van data en de toegevoegde waarde ervan voor je bedrijfsvoering tijdens de training Data Strategy.

Wat is Data Governance, welke termen en definities horen hierbij en hoe breng je het over op anderen?

Recente reacties
    Archieven
    Categorieën
    • Geen categorieën
    Ads